Brzopotezne dijete često su pogrešne, a mogu da dovedu i do mnogih poremećaja i bolesti. Takođe, mogu da ubrzaju proces starenja. Program Zona zdravlja by Dr Feelgood preporučuje svima, koji žele da izgube višak kilograma i sačuvaju i unaprede svoje zdravlje, da slede principe pravilne ishrane. Na prvom mestu, ona treba da bude individualno programirana što se postiže uključenošću doktora koji je specijalista za ishranu – nutricioniste.
Već isprobane dijete pomoću kojih je neko iz vaše okoline uspeo da izgubi određeni broj kilograma nikako ne preporučujemo, jer kilograme možete izgubiti i biti zadovoljni svojim novim izgledom, ali vam organizam neće biti zahvalan na tome.

Gubitak viška telesne mase ne znači i gubitak masti. Režimom ishrane koji ne odgovara vašem organizmu gubite mišiće, minerale, tečnost, vitamine, oligoelemente, a procenat masti se povećava i to je ono što dovodi do bolesti i preranog starenja. Program Zona zdravlja by Dr Feelgood preporučuje da optimalni nivo masti za žene koje se rekreativno bave sportom bude od 21 do 24% u odnosu na ukupnu težinu, a za muškarce od 14 do 17%. Članstvo u programu podrazumeva početno merenje masti prilikom ulaska u program i po završetku članstva, a takođe ukoliko želite moguća su i ponovna merenja tokom trajanja programa.

Samo pod stručnim nadzorom u pogledu ishrane i uz pravilnu fizičku aktivnost možete steći zdravo i atraktivno telo, izbeći stres i biti dugo mladi.