Danijela popadić, BEOGRAD

Nikad nisam imala problem sa viškom kilograma. Naprotiv, bila sam mršavica ceo svoj život, čak sam i bila u fazonu da bih volela da imam koji kilogram više. Da ne pominjem komplekse zbog premršavih ruku, ramena, itd.

No, znate ono, pazite sta želite, možda se i ostvari. Meni se ostvarilo i više nego što je trebalo. Počela sam da dobijam kilograme i više nego što sam želela. Ne, nisam bila debela, ali se nakupilo stresa, malo zbog godina, malo više od toga što sam jela kao da mi je poslednje i to u 2 noću, malo zbog ljubavi prema pivu.

Kilograme sam dobila, ali ne tamo gde sam ih želela. Žene će znati o kom delu pričam – stomak i struk.

Alarm mi se upalio onog trenutka kad sam videla divne kožne pantalone (br. 36) u koje nisam mogla da uđem, a to je moj broj oduvek. Kupila sam ih, o da. Rekla sam sebi: ,,Smršaćeš ako želiš da uđeš u njih.” (U krajnjem slučaju, jeftinije mi je bilo da smršam, nego da menjam komplet garderobu).

Dakle, motiv sam imala, bio mi je potreban neko stručan da mi pomogne u nameri. Protivnik sam dijeta, ali nisam protivnik korigovanja ishrane, fizičke aktivnosti i promene načina života.

Htela sam nekog ko će da mi da lični primer svojim izgledom. Neko ko je stručan i ko me neće posavetovati pogrešno. Nije bilo idealnije osobe od njega. Dragi Dr Feelgood (Ok, između ostalog, odabrala sam ga i jer je lep, pa šta?) :)

Kontaktirala sam ga i uključila se u program @zonazdravlja

Radi se o sledećem:

Na kućnu adresu se isporučuje bajs (slika gore), sa dodatnom opremom za vežbe opterećenja, tablet za online trening. Primamila me i cena od 3999 rsd, jer znam koliko su inače individualni treninzi.

U tu cenu spada i kompletan pregled, merenje, procenat masti (moje su bile katastrofalne), tonus misića (takođe katastrofalan, a nekad sam trčala maraton), procenat vode, itd. Videvši rezultate, manje više mi je bilo zbog fizičkog izgleda, ali zdravlje mi je bilo alarmantno. I to je bio dodatni motiv da nešto uradim za sebe.

Jelovnik dobijam na mail svake nedelje (ranije sam na pomenu zdrave hrane imala averziju, no jelovnik Napomenuću, ovo nije reklama. Htela sam da podelim svoje iskustvo sa svima koji bi da promene nešto na bolje i kojima fali motivacije.

Podržite one koji treniraju, meni je svako „Bravo“ od prijatelja i Saše značilo. Budite uporni, jer: Protiv gravitacije se može, verujte mi.

koji dobijam je poprilično ukusan iako je zdrav), vežbam tri puta nedeljno po 30 minuta, i na slici je rezultat posle mesec dana.

Od kad treniram, osećam se raspoloženije, vedrije, pokretnije.

Prijavi se na program

GORAN ĆIRIĆ, NOVI SAD

Zovem se Goran. Iz Novog Sada sam. Pre početka korišćenja programa „Zona Zdravlja“ Dr Feelgood-a sam imao 113 kg i sve što ide uz preteranu gojaznost na moju visinu od 176 cm (hipertenzija, dijabetes, poremećaj rada štitne žlezde…). Posle tri meseca treninga i ishrane po preporuci Dr. Feelgood-a uspeo sam da skinem 15 kilograma  i da, uz prepisanu terapiju koju godinama koristim, konačno regulišem hipertenziju i dijabetes.

Sve preporuke za program „Zona Zdravlja“ Dr. Feelgood-a – ovo je najvrednija stvar koju čovek može da dobije – ZDRAVLJE. Još jednom bih se zahvalio kompletnom timu Zone Zdravlja. Hvala!!! I, naravno, idemo dalje!

Prijavi se na program

IVANA I NIKOLA ATANACKOVIć, BEograd

Konzumiranje kompletnog programa Zone Zdravlja nije samo dijeta i suvoparna vožnja bicikla, to je mnogo više od toga. To je porodična zabava, druženje i posvećenost cele porodice jedni drugima. :-) Brinite o sebi, budite u zoni zdravlja uz posvećeni tim Zone Zdravlja!!!  Sve pohvale timu!

Jovan i Milena, Kiseljak

Jovan je u program krenuo sa 114kg. Posle 6 nedelja u Zoni Zdravlja izgubio je 13kg masti i sada ima 101kg. Milena (njegova supruga) je u program krenula sa 88kg i posle 6 nedelja je izgubila 9kg i sada ima 79 kg. Jovan je do sada svašta probao. Izgubio je 13kg, a izgleda i oseća se kao da je izgubio barem 20kg zbog načina vežbanja i ishrane u okviru program Zona Zdravlja. Nekada je gubio i po 25 kg, ali ih je brzo vraćao. To su bile nepravilne i iscrpljujuće dijete bez treninga ili sa nepravilinim treninzima. Milena je probala takođe sve i svašta. Prvi put u životu je prezadovoljna. Jede sve, samo umereno, a tako i trenira. Bolje se osećaju, spavaju, bude se odmorni i imaju višak energije koja je osnova zdravog života.

Prijavi se na program

MILENA JANIČIĆ, FUTOG

Ja sam Milena Mimi Janičić. Imam 37 godina, supruga i majka tri sina. Do prve trudnoće igrala sam rukomet u Crvenoj Zvezdi, Bambi – Mladi Radnik iz Požarevca i Voždovcu iz Beograda. Tri carska reza i pogrešna dijagnoza u vezi sa štitnom žlezdom dovele su do ozbiljne gojaznosti. Sav moj napor da treniram van kuće nije urodio plodom. Iziskivalo je previše trošenja vremena i nervozu. Sa programom „Zona Zdravlja“ Dr Feelgood-a, moj život se menja iz korena.

Treninzi su 30min u kućnoj atmosferi i sasvim dovoljno da se osećate produktivno. Način ishrane i posvećeni treneri polako postaju način života, a ne samo želja za lepšom figurom. Za tri meseca uspela sam da sebe „prepolovim“ i da svi u mojoj okolini primete promenu. Sada svakodnevno treniram i osećam se kao u najboljim rukometnim danima. Sportska disciplina je jako bitna. Ne zaboravite – uvek budite u zoni zdravlja! Srdačno, vaša Mimi.

Prijavi se na program

SNEŽANA, POŽAREVAC

Svima preporučujem program Dr Feelgood-a koji žele da izgube kilograme, a da pritom sačuvaju zdravlje. Prvi mesec sam odradila, idemo dalje do cilja. Hvala za ovakav program!

SUZANA, BEOGRAD

Zona Zdravlja je sjajan projekat Dr Saše i njegovog tima. On sam pleni pozitivnom energijom. Tako ja reših da uđem u pomenutu zonu i puno zdravih navika unesem u svoj život. Ulaganje u zdravlje je ulaganje u budućnost.

Gordana Atanacković, Požarevac

Vaš program za vežbanje sa kućnim biciklom i uputstvima sa ishranom je za mene odličan, posebno u vreme ograničenog kretanja van kuće u ovo vreme virusa. Sve vežbe: sa trakom, program vežbi na bicikli, istezanje su jako dobro usklađene i veoma mi prijaju. Bicikl je doneo radost u moj dom. Zona zdravlja je zona u kojoj se odlično osećam. Preporučujem svima. Pozdrav divnom timu i Saši.

Charalampos Kazantzidis

Sviđa mi se što mogu da treniram kod kuće, što ne moram da idem u teretanu. Iako izgledaju lako, treninzi nisu uopšte laki. Sviđa mi se što se ne rade samo vežbe za noge i što vidim rezultat. Sa bicikla siđem skroz mokar. Mogu da treniram kad god hoću.

Programer sam, radim od kuće, dosta sedim i ovaj bicikl mi dobro dođe da se razdrmam.

Gorica Stoimenov

Ovo je trenutak kada sam odolela, i od tada ne jedem kolače. Fotografija je napravljena u Istanbulu 10. marta. Nakon mog dolaska sa putovanja uvedeno je vanredno stanje. Srećom pa sam pre puta stupila u kontakt sa timom dr Filguda i po preporuci prijateljice uključila se u program ,,Zona Zdravlja”, tako da sam u trenucima izolacije mogla da vežbam. Kada sam pročitala mejl gde mi je preporučeno da skinem 10 kilograma, samo sam se nasmejala i pomislila da je to nemoguće. U početku mi je vežbanje na biciklu uz praćenje vežbi na tabletu, bilo jako naporno i stalno sam gledala na sat, da bi mi nakon samo tri meseca sve izgledalo vrlo jednostavno i lako. Bilo je teško odoleti hrani. Uvek bih pomislila na ove baklave i rekla sebi da ako sam mogla tada da se uzdržim, mogu opet. Pravo je zadovoljstvo probuditi se ujutru sa osećajem da uveče niste napunili stomak. Jelovnik koji sam dobijala na dve nedelje u okviru programa ,,Zona Zdravlja” je inače odličan, čak i pareviše hrane.

Nakon dva meseca sam imala zastoj u skidanju, da bi mi kilogrami odjednom otišli. Nakon tri meseca sam imala 11 kg manje. Divan osećaj. Ne postoji ta hrana i to uživanje u jelu koje može da se meri sa zadovoljstvom i srećom kad dobro izgledate.

Jedete 5 do 10 minuta, a kajete se ceo dan, grize vas savest i nesrećni ste. Od očaja ponovo jedete i tako sve u krug. Samo jednom recite sebi: ,,NE!”

Svima preporučujem ovaj program, jer sa malo napora i odricanja, uz stalne konsultacije sa timom dobijate mnogo.

Ivana Vorkapić

Ja, pri kraju prvog tromesečja

12 kg manje. I ovo sad zvuči neverovatno, ali ovaj program me je naučio da uživam u vežbanju! U ovom brzom tempu života, sa hroničnim nedostatkom vremena, Zona Zdravlja je u mojoj dnevnoj sobi! Ali nije samo to – tu je i plan ishrane koji je sasvim primeren našem podneblju. Rezultati se prate, tako da je to još jedan motiv više!

Ako mogu ja, mogu apsolutno svi!

Nastavljam dalje i od srca preporučujem!

Ivana

Marija

Put do Zone Zdravlja (by Dr FeelGood)

Lice Datum Kilogrami Obim struka BMI Stanje organizma
Gospođica M. 08.06.2020. 95,1kg 90cm 32,5 Gojaznost klase I
Gospođica M. 08.08.2020. 87kg 82cm 29,75 Prekomerna težina

 

Razlika  za 2 meseca -8,1 kg.

Uobičajen dan, vikend kod roditelja u unutrašnjosti, još jedan pokušaj zabrinute majke što joj je dete gojazno da utiče na moju svest i savest.

Majka: ,,M. je l si videla ovu reklamu što ide bre na TV-u? Gledala sam i neko gostovanje FeelGood-a, da vidiš što je dobar program.”

Gospođica M.: ,,I šta kaže mami, šta nudi (misleći još jedna u nizu mućki sa TV-a)?”

Majka: ,,Pa dobiješ bicikl i neke trake, program ishrane i tablet i tako pratiš treninge i sve to kod kuće. Ne moraš da se cimaš i ideš posle posla u teretanu, a vidiš ova korona, gde ćeš sa ljudima sada da dolaziš u kontakt? Ma bre vidiš li što stradaju debeli ljudi, stalno ovi doktori pominju da si oni najrizičniji?” – još jedan njen pokušaj da me preko bolesti natera da povedem računa.

Gospođica M: ,,Ajde sad ću da guglam da vidim o čemu se radi, koja je sada zezancija u pitanju.“ (naravno da je ućutkam i skinem sa vrata)

Dođoh u Beograd, nedelja naveče, daj da pogledam šta nudi ovaj program „Zona Zdravlja“ da me ne grize savest da nisam poslušala majku koja po ko zna koji put nalazi ideje i ne gubi veru u mene. Prijavih se za program preko mail-a i stiže mi poziv sutradan. „Dobar dan M. prijavili ste se za program „Zona Zdravlja“. Kada ste slobodni da dođemo i instaliramo opremu i izvršimo početna merenja?“ Rekoh: ,,Može prekosutra”, svesno odlažući početak kako bih dala sebi vremena da se u glavi “sredim“ sa tom činjenicom. I stvarno, kroz dva dana dođoše dva momka, “difovci“, instaliraše opremu i sve ostalo kao po dogovoru.

Javljam mojima kako su mi bili iz „Zone Zdravlja“, da je sve profi i da će mi na mail stići jelovnici i da mi je sve ovo OK i da krećem od sutra.

I stvarno krenem, iščitam jelovnike, vidim da to nije ništa neuobičajeno od normalne kuhinje i namirnica koje inače koristim u kući (nema prepeličjih jaja, proteinskog putera od skakavca i ostalih namirnica koje običan čovek sebi ne može da priušti ili napravi neko jelo). Što se ja ponekad šalim, obroci me podsećaju kao kad smo bili deca i dok su majke odlučivale o tome kad je ručak i kada će se i šta će se jesti: čorbice, musaka, punjene paprike, tikvice, ćufte, grilovano i kuvano meso, riba, salate, voće i povrće… Je l vidite, ništa više od onoga što jedno prosečno domaćinstvo sprema?

To me je i privuklo, nije zamorno, nije opterećujuće i što je najbitnije bez gladovanja i naravno ona misao „ako ne mogu da izdvojim pola sata tri puta nedeljno za sebe da istreniram, a koliko ga provedem na društvenim mrežama i listajući neke site-ove i opet na kraju nemam ništa od toga“.

Ljudi ono što vam moram reći, znate koja je moja motivacija do Zone Zdravlja, jeste biti bukvalno zdrava, a šta to znači: Svako ima svoje motive za mršavljenje, neko estetske, neko zaostale komplekse iz mladosti, neko komplekse prezgodnih cica sa Instagrama, neko odbijanje partnera, nekog sopstveni inat tera da se dokaže sebi ili drugima, kod mene je malo drugačije. Dogodile su se neke promene u mom životu koje su me naterale da razmislim šta je ono što je najbitnije, a to je jedino zdravlje. To što se spolja vide masne naslage ko zna šta je oko unutrašnjih organa, koliko sve to opterećuje normalno funkcionisanje i rad organizma, koje sve to bolesti dalje povlači sa sobom (pritisak, dijabetes…). Da ne pričam o pokušaju začeća kao još jednom od motiva, evo ne želim da se dovedem u situaciju da kad budem želela, da ne mogu da imam dete, samo zbog debljine, samo zbog mene lično, to se neće desiti.

Zato dragi moji, uzmite se u pamet, gojaznost je put u bolest, a Zona Zdravlja by Dr FeelGood je put do zdravlja.

P.S. I naravno ovo je tek početak jedne duge i teške borbe, moram proći još dva puta ovoliko, lakše je tako reći nego u ciframa i kilogramima, koji su takozvano merilo mršavljenja. Ko će se još ukrcati na ovaj voz, ima mesta, slobodno probajte, ništa ne gubite sem kilograma, a puno zdravlja, pozitivne energije, podrške i motivacije dobijate. Ja sam prešla trećinu svog puta, a ti?

KORISNICI

DANIJELA POPADIĆ, BEOGRAD

GORAN ĆIRIĆ, NOVI SAD

IVANA I NIKOLA, BEOGRAD

JOVAN I MILENA, KISELJAK

MILENA JANIČIĆ, FUTOG

SNEŽANA, POŽAREVAC

SUZANA, BEOGRAD

GORDANA ATANACKOVIĆ POŽAREVAC